Aquest lloc utilitza cookies pròpies i de tercers per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.
Tancar Més informació
   SERVEIS
   ACTUALITAT : NOTÍCIES : DETALL NOTÍCIA
Aquí pot veure el detall de la notícia:

[03-12-2017] Font: [ABC]
Titular
Espanya ha rebut a dos de cada deu refugiats que es va comprometre a acollir

Descripció
Espanya figura irremeiablement ancorada en la part baixa de la taula d'acolliment de refugiats que la Comissió Europea ha fet pública aquesta setmana, dos mesos després que caduquessin els programes subscrits en 2015, però també que el comissari d'Interior i Immigració, Dimitros Avrampoulos, recordés que les obligacions jurídiques dels Estats continuaven i havien de seguir rebent asilats. En el cas del nostre país ha estat així i el passat 16 de novembre arribava un últim grup procedent de Líban amb 214 homes i dones, 122 d'ells menors. Però ni aquest esforç ajuda a remuntar llocs en les llistes de compliment de compromisos amb els refugiats, en la qual Espanya ocupa el lloc número 21 de 31 països en el cas dels reasentamientos -acolliment de persones que van fugir de conflictes i estan a Turquia, Jordània o Líban- i el 16 en el cas de les reubicacions des de Grècia i Itàlia, amb l'agreujant que en aquest programa solament tenien obligacions 24 Estats. Tres més, Noruega, Suècia i Liechtenstein, externs a la UE, han participat voluntàriament, assumint entre els tres 1.940 expedients. Pocs són els que han aconseguit els reptes que els corresponien i diversos els que s'han negat fins al final a mostrar solidaritat alguna -Hongria i Polònia- o ho han fet a un nivell ínfim -Bulgària, Croàcia, Xipre, República Txeca, Estònia o Eslovàquia-, la qual cosa, de pas, ha posat en dubte la capacitat de les pròpies institucions europees per fer respectar els acords.

Enllaç
http://http://www.abc.es/espana/abci-espana-recibido-cada-diez-refugiados-comprometio-acoger-201712030225_noticia.html


Premi aquí per tornar al llistat.

© Copyright 2007 Servei d'Assessorament a Empreses en Materia d'Immigració - 934 841 221 - immigracio@foment.com Política de privacitat Política de cookies